Valgfri opgave

Studienævn for Statskundskab, Journalistik, Sociologi og Europæiske Studier

Undervisningssprog: Dansk
EKA: B410011102, B410011112
Censur: Intern prøve, en bedømmer
Bedømmelse: 7-trinsskala, Godkendt/Ikke godkendt
Udbudssteder: Odense
Udbudsterminer: Efterår, Forår
Niveau: Kandidat

Fagnummer: B410011101
ECTS-point: 10

Godkendelsesdato:


Varighed: 1 semester

Fagnummer

B410011101

Fagtitel

Valgfri opgave

Undervisningssprog

Dansk

ECTS-point

10

Ansvarligt studienævn

Studienævn for Statskundskab, Journalistik, Sociologi og Europæiske Studier

Fagansvarlig

Navn E-mail Institut
Morten Kallestrup kallestrup@sam.sdu.dk

Udbudssteder

Odense

Niveau

Kandidat

Udbudsterminer

Efterår, Forår

Varighed

1 semester

Obligatoriske forudsætninger

Den studerende forventes at kunne arbejde selvstændigt med en større selvvalgt problemstilling evt., - men ikke nødvendigvis - i relation til et undervisningsforløb. Den studerende forventes at afsætte tilstrækkelig tid til at arbejde med den valgfri opgave på en systematisk og velplanlagt måde. Bestået bacheloruddannelse i Statskundskab eller tilsvarende.

Formål og sigte

Den valgfrie opgave er den studerendes mulighed for på egen hånd at arbejde selvstændigt med og fordybe sig i et emne af særlig interesse. Målet med den valgfrie opgave er at udbygge og styrke den studerendes selvstændige arbejde, analytiske sans, evne til at arbejde skriftligt samt evne til at formidle resultatet af sit arbejde på en fagligt forsvarlig måde. Opgaven skal falde inden for det politologiske område og knytte an til den studerendes generelle samfundsvidenskabelige og politologiske forståelse.

Indhold

Emnet for den valgfri opgave skal falde inden for det politologiske område. Emnet kan have relation til de på studiet udbudte fag, men det er ikke noget krav.

Målbeskrivelse

  • Den studerende demonstrerer kompetencer til selvstændigt at formulere en afgrænset problemformulering inden for et politologisk relevant emne.
  • Den studerende demonstrerer viden til at redegøre for forskellige teorier og metoder af relevans for problemformuleringen
    Den studerende demonstrerer kompetencer til kritisk at vurdere forskellige teoriers og metoders frugtbarhed i forhold til problemformuleringen og på det grundlag begrunde sine teoretiske og metodiske valg

    • Den studerende demonstrerer færdigheder til at indsamle informationer af relevans for problemformuleringen, analysere dem og fremstille resultaterne heraf i relation til problemformuleringen.
    • Den studerende demonstrerer kompetencer til at drage fagligt relevante konklusioner og forholde sig kritisk til eget arbejde.

    Litteratur

    Vælges ud fra opgavens emne og problemformulering. Anslået omfang 1200 sider.

    Undervisningsform

    Den valgfri opgave udarbejdes under vejledning. Det er den studerende, der selv opsøger en mulig vejleder, der skal være en fuldtidsansat forsker (adjunkt, lektor eller professor) ved Institut for Statskundskab. Der udarbejdes en elektronisk vejledningsaftale med vejlederen, som registreres af studiekontakten. Foreligger der ikke en vejledningsaftale senest den 1. september (efterårssemestre)/den 1. februar (forårssemestre), udpeger studielederen en vejleder for den studerende.  

    Der gives maksimalt 4 timer direkte vejledning (vejleders forberedelse medregnes ikke).

    Hvis opgaven skrives i forbindelse med et udbudt fag, er den studerende kun underlagt særlige krav i fagets fagbeskrivelse om aktiv deltagelse eller lignende, hvis det er aftalt mellem den studerende og vejlederen.

    Den valgfri opgave afvikles parallelt med undervisningen i andre fag på kandidatuddannelsens 1., 2. eller 3. semester. Tilmeldingen sker på samme måde og på samme tidspunkt som tilmeldingen til andre fag.


    Arbejdsbelastning

    Konfrontationstimer (vejledning): 4
    Eksamen (opgaveskrivning): 266
    Total: 270

    Eksamensbestemmelser

    Eksamen

    Navn

    Eksamen

    Tidsmæssig placering

    En valgfri opgave, der afvikles om efteråret, afleveres medio januar med evt. reeksamen ultimo februar. Tredje forsøg afleveres i starten af først-følgende eksamensperiode, hvilket vil sige medio juni.
    En valgfri opgave, der afvikles om foråret, afleveres primo juni med evt. reeksamen ultimo august. Tredje forsøg afleveres i starten af først-følgende eksamensperiode, hvilket vil sige medio januar.
    De præcise datoer vil fremgå af eksamensplanen.

    Regler

    -3 må ikke indgå, 00 må ikke indgå

    Udprøvninger

    Eksamen

    Navn

    Eksamen

    Prøveform

    Obligatorisk opgave

    Censur

    Intern prøve, en bedømmer

    Bedømmelse

    7-trinsskala

    Identifikation

    Pas/kørekort - Fødselsdato

    Sprog

    Dansk, Engelsk

    Forberedelse

    Prøveform til eksamensbevis: Valgfri opgave. 

    Intern bedømmelse efter 7-trinsskalaen eller Bestået/Ikke bestået. Ønsket bedømmelsesform vælges ved fagtilmelding. Opgaven kan skrives på engelsk efter aftale med underviser.


    Varighed

    Løbende

    Omfang

    Der er følgende begrænsning på besvarelsens omfang: En valgfri opgave kan skrives af én eller to studerende i fællesskab. Med én forfatter må opgaven maksimalt fylde 25 sider á 2.400 anslag incl. mellemrum, bilag og noter, men excl. indholdsfortegnelse og litteraturliste. Med to forfattere er sidetallet max. 35 sider, og det skal tydeligt fremgå, hvilke studerende der har skrevet hvilke dele af opgaven. Bedømmelsen er individuel. Antal anslag skal angives på forsiden. Forlange opgaver afvises.

    Hjælpemidler

    Alle hjælpemidler tilladt.

    Udlevering af opgave

    Ingen udlevering - der udarbejdes en problemformulering

    Indlevering af besvarelse

    Den valgfrie opgave afleveres elektronisk via Blackboard.

    ECTS-point

    10

    Uddybende information


    Forudsætninger

    Type Forudsætningsnavn Forudsætningsfag
    Udprøve B410002112, Vejlederkontrakt B410002101, Valgfri opgave

    EKA

    B410011102

    Vejlederkontrakt

    Navn

    Vejlederkontrakt

    Tidsmæssig placering

    Foreligger der ikke en vejledningsaftale senest den 1. september (efterårssemestre) eller den 1. februar (forårssemestre), udpeger studielederen en vejleder for den studerende. 
    Er opgaven udarbejdet i forbindelse med et udbudt fag gælder dette fags eksamensbetingelser ikke for den valgfri opgave.

    Regler

    -3 må ikke indgå, 00 må ikke indgå

    Udprøvninger

    Vejlederkontrakt

    Navn

    Vejlederkontrakt

    Prøveform

    Obligatorisk opgave

    Censur

    Intern prøve, en bedømmer

    Bedømmelse

    Godkendt/Ikke godkendt

    Identifikation

    Studiekort - Eksamensnummer

    Sprog

    Dansk

    ECTS-point

    0

    EKA

    B410011112

    Ekstern kommentar

    Bemærk - Faget er identisk med det tidligere fag 9204001, Valgfri opgave / Elective essay

    Forbrugte prøveforsøg i tidligere identiske fag overføres.
    Fag der er identiske med fag, der tidligere er bestået i hh til gældende bestemmelser kan ikke tages om.

    Den studerende er automatisk tilmeldt til første prøveforsøg, når den studerende er tilmeldt til et fag eller fagelement, hvortil der er knyttet en eller flere prøver. Framelding kan ikke finde sted, og der er brugt et prøveforsøg, hvis den studerende ikke deltager i prøven, medmindre universitetet har dispenseret pga. usædvanlige forhold.
    Opfylder den studerende ikke de af universitetet fastsatte forudsætninger for at deltage i prøven, er der brugt et prøveforsøg, medmindre universitetet har dispenseret, fordi der foreligger usædvanlige forhold.

    Fagudbud

    Udbuds periode Udbudstype Profil Uddannelse Semester
    Efterår 2018 Valgfag Studieordning for kandidatuddannelsen i statskundskab gældende for studerende optaget efter 1/9-15 Statskundskab KA | cand.scient.pol | Odense

    URL til Skemaplan

    Odense
    Vis fuldt skema (start E23)
    Vis fuldt skema (start F24)