Projektorienteret forløb (Praktik) 20 ECTS

Studienævn for Statskundskab, Journalistik, Sociologi og Europæiske Studier

Undervisningssprog: Dansk
EKA: B380021102, B380021112
Censur: Intern prøve, en bedømmer
Bedømmelse: Bestået/Ikke bestået, Godkendt/Ikke godkendt
Udbudssteder: Odense
Udbudsterminer: Efterår, Forår
Niveau: Kandidat

Fagnummer: B380021101
ECTS-point: 20

Godkendelsesdato:


Varighed: 1 semester

Fagnummer

B380021101

Fagtitel

Projektorienteret forløb (Praktik) 20 ECTS

Undervisningssprog

Dansk

ECTS-point

20

Ansvarligt studienævn

Studienævn for Statskundskab, Journalistik, Sociologi og Europæiske Studier

Fagansvarlig

Navn E-mail Institut
Morten Kallestrup kallestrup@sam.sdu.dk

Udbudssteder

Odense

Niveau

Kandidat

Udbudsterminer

Efterår, Forår

Varighed

1 semester

Obligatoriske forudsætninger

Den studerende skal have faglige forudsætninger på bachelorniveau og skal kunne arbejde selvstændigt i et fremmed miljø.

Formål og sigte

Efter flere års teoretiske studier giver det projektorienterede forløb den studerende mulighed for at afprøve sine analytiske færdigheder på arbejdsopgaver i konkrete offentlige, private, frivillige, internationale samt andre typer af organisationer såsom forvaltninger, virksomheder, foreninger, partier og parlamentariske forsamlinger. Den studerende får herved mulighed for at afprøve, udfordre og udvikle de gennem studiet opnåede kompetencer m.h.t. at agere i komplekse og uforudsigelige udviklings- og arbejdssituationer. Sigtet med det projektorienterede forløb er at styrke den studerendes selvstændige forståelse af forholdet mellem teori og praksis samt at give inspiration til emner for nærmere fordybelse på kandidatstudiet.

Indhold

20 ECTS: Det projektorienterede forløb omfatter 406 timers (svarende til tre måneder på fuld tid) studierelevant arbejde i en privat virksomhed, interesseorganisation, offentlig myndighed eller anden type af organisation med lønnede medarbejdere.
Hovedparten af forløbet skal omfatte fagligt relevante arbejdsopgaver og/eller projekter. Det nærmere indhold i forløbet fastsættes i en aftale mellem den studerende og det pågældende arbejdssted. Projektforløbet og aftalen herom skal anbefales af en fuldtidsansat forsker (adjunkt, lektor eller professor) ved Institut for Statskundskab.  

Målbeskrivelse

Når det projektorienterede forløb er gennemført har den studerende- fået praktisk viden om administrative og/eller politiske problemstillinger i en offentlig myndighed, interesseorganisation, virksomhed eller lignende på lokalt, regionalt, nationalt eller internationalt niveau.
  • færdigheder til at redegøre fyldestgørende og kortfattet for sine arbejdsopgaver/projekter under det projektorienterede forløb
  • kompetence til at relatere sine erfaringer til emner inden for statskundskabsstudiet og viden til at sætte sine erfaringer ind i et fagligt relevant perspektiv f.eks. gennem referencer til teoretisk eller anden faglig litteratur
  • demonstreret kompetencer til at gennemføre en teoretisk eller anden faglig diskussion af udvalgte aspekter af de praktiske erfaringer
  • færdigheder til at strukturere sin perspektivering og diskussion af de praktiske erfaringer i en skriftlig opgave, der som minimum indeholder problemformulering, diskussion/analyse og konklusion, og som fagligt er på niveau med en seminaropgave.

Litteratur

Vælges af den studerende i forhold til relevans for det projektorienterede forløb samt de erfaringer, der er indvundet der.

Undervisningsform

Før det projektorienterede forløb går i gang skal der mellem arbejdsstedet og den enkelte studerende udarbejdes en skriftlig aftale om det projektorienterede forløbs indhold og varighed samt at der ikke udbetales løn for det under forløbet udførte arbejde (praktikaftale). Aftalen skal angive, hvem der på arbejdsstedet er ansvarlig for den studerendes ophold og faglige udbytte. Desuden skal det fremgå, hvordan det sikres, at den studerende ikke kommer bagud i forhold til kravet om at optjene 30 ECTS per semester. Aftalen skal anbefales af en fuldtidsansat forsker ved Institut for Statskundskab. Med sin anbefaling accepterer underviseren at fungere som vejleder for og bedømmer af den rapport, der udarbejdes på grundlag af det projektorienterede forløb (vejlederaftale). Underviseren har intet fagligt eller andet ansvar for evt. produkter, den studerende måtte udarbejde under forløbet. For at det projektorienterede forløb ikke skal virke sinkende på studierne skal den studerende så vidt muligt have adgang til at deltage i undervisning på studiet parallelt med det projektorienterede forløb. Det kan f.eks. aftales, at den studerende skal have mulighed for at følge undervisningen i et bestemt fag og i den forbindelse have en ugentlig fridag fra det projektorienterede forløb i den periode faget forløber.


Praktikaftalen skal vedhæftes den digitale blanket vedr. projektorienteret forløb og skal være godkendt af vejleder og studieleder senest den 1. september (efterårssemestre) eller den 1. februar (forårssemestre). Hvis vejleder og studieleder ikke har modtaget disse aftaler, eller hvis de ikke kan godkendes, skal den studerende inden 14. september/14. februar skifte det projektorienterede forløb ud med andre fag med tilsvarende ECTS-vægt.

Der gives maksimalt 4 timer direkte vejledning (vejleders forberedelse medregnes ikke).

Det projektorienterede forløb afvikles parallelt med undervisningen i andre fag på kandidatuddannelsens 1., 2. eller 3. semester. Tilmeldingen sker på samme måde og på samme tidspunkt som tilmeldingen til andre fag. Normalt vil den studerende skulle følge et andet fag parallelt med det projektorienterede forløb.

Arbejdsbelastning

Konfrontationstimer (vejledning): 4

Praktikarbejde: 406
Eksamen (opgaveskrivning): 130
Total: 540

Eksamensbestemmelser

Eksamen - Praktikrapport

Navn

Eksamen - Praktikrapport

Tidsmæssig placering

Rapporten vedr. projektorienterede forløb, der afvikles om efteråret, afleveres primo januar med evt. reeksamen ultimo februar. Tredje forsøg afleveres i starten af først-følgende eksamensperiode, hvilket vil sige primo juni.
Rapporten vedr. projektorienterede forløb, der afvikles om foråret, afleveres primo juni med evt. reeksamen ultimo august. Tredje forsøg afleveres i starten af først-følgende eksamensperiode, hvilket vil sige primo januar.

De præcise datoer vil fremgå af eksamensplanen.

Regler

-3 må ikke indgå, 00 må ikke indgå

Udprøvninger

Eksamen - Praktikrapport

Navn

Eksamen - Praktikrapport

Prøveform

Praktik

Censur

Intern prøve, en bedømmer

Bedømmelse

Bestået/Ikke bestået

Identifikation

Studiekort - Fødselsdato

Sprog

Dansk

Varighed

Løbende.

Omfang

Skriftlig rapport på max. 15 sider á 2.400 anslag inklusiv mellemrum, bilag og noter, men eksklusiv indholdsfortegnelse og litteraturliste. Rapporten skal sætte den studerendes erfaringer fra det projektorienterede forløb ind i et faglig relevant perspektiv og indeholde en diskussion, som fagligt er på niveau med en seminaropgave.
Rapporten kan vedlægges et produkt fra det projektorienterede forløb, men der er intet krav om bilag. Rapporten bedømmes af den underviser, der har anbefalet det projektorienterede forløb. Fagnr.9358502.

Indlevering af besvarelse

Rapporten afleveres i Blackboard.

ECTS-point

20

Uddybende information

Rapporter kan skrives i grupper af to såfremt de to forfattere har været i praktik samme sted og på samme tidspunkt. I gruppebesvarelser skal det klart fremgå, hvilke personer der er ansvarlige for hvilke dele af opgaven. Gruppe opgaver må ikke være længere end 20 sider á 2.400 anslag inklusiv mellemrum, bilag og noter, men eksklusiv indholdsfortegnelse og litteraturliste.


Det projektorienterede forløb må ikke honoreres med løn, da det er en ECTS-bærende aktivitet, og der samtidigt kan udbetales SU til den studerende. Der kan i forbindelse med forløbet i et vist omfang ydes refusion for dokumenterede udgifter der er afholdt i relation til opholdet Ydes der refusion, skal den studerende undersøge, om værdien heraf er skattepligtig.

Forudsætninger

Type Forudsætningsnavn Forudsætningsfag
Udprøve B380003112, Vejlederkontrakt B380003101, Projektorienteret forløb (Praktik) 20 ECTS

EKA

B380021102

Vejlederkontrakt

Navn

Vejlederkontrakt

Tidsmæssig placering

Der skal foreligge en praktik- og vejledningsaftale senest den 1. september (efterårssemestre) eller den 1. februar (forårssemestre).

Regler

-3 må ikke indgå, 00 må ikke indgå

Udprøvninger

Vejlederkontrakt

Navn

Vejlederkontrakt

Prøveform

Praktik

Censur

Intern prøve, en bedømmer

Bedømmelse

Godkendt/Ikke godkendt

Identifikation

Studiekort - Fødselsdato

Sprog

Dansk

ECTS-point

0

EKA

B380021112

Ekstern kommentar

Bemærk - Faget er identisk med det tidligere fag 9358501, Projektorienteret forløb (Praktik) 20 ECTS / Work Placement (internship) 20 ECTS.

Forbrugte prøveforsøg i tidligere identiske fag overføres.
Fag der er identiske med fag, der tidligere er bestået i hh til gældende bestemmelser kan ikke tages om.

Den studerende er automatisk tilmeldt til første prøveforsøg, når den studerende er tilmeldt til et fag eller fagelement, hvortil der er knyttet en eller flere prøver. Framelding kan ikke finde sted, og der er brugt et prøveforsøg, hvis den studerende ikke deltager i prøven, medmindre universitetet har dispenseret pga. usædvanlige forhold.
Opfylder den studerende ikke de af universitetet fastsatte forudsætninger for at deltage i prøven, er der brugt et prøveforsøg, medmindre universitetet har dispenseret, fordi der foreligger usædvanlige forhold.

Fagudbud

Udbuds periode Udbudstype Profil Uddannelse Semester
Efterår 2018 Valgfag Studieordning for kandidatuddannelsen i statskundskab gældende for studerende optaget efter 1/9-15 Statskundskab KA | cand.scient.pol | Odense